Първата копка на булевард "Христо Ботев" е факт

Кметът Здравко Димитров заедно с управителя на ВиК ЕООД - Пловдив Спартак Николов направиха първа копка на локалното платно на бул. "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg.


Строително-ремонтните дейности по проекта на "ВиК" ЕООД - Пловдив включват обновяване на водопровода и настилката на три булеварда - бул. "Христо Ботев", бул. "Коматевско шосе" ( до кръстовището с бул. "Александър Стамболийски" ) и част от бул. "Копривщица".

Събитието се проведе на кръстовището на локалното платно на бул. "Христо Ботев"- север и ул." Кавала". Това е първият етап от реализирането на проекта, който е на стойност 7,8 млн. лв.

"Това е първият инвестиционен проект в България, одобрен от Българския ВиК холдинг. Той остойностява приемствеността между две общински администрации – на Иван Тотев и на Здравко Димитров. Проектът стартира през 2017 г. с проектиране и избор на изпълнител, г-н Здравко Димитров го продължи. Ще бъдат благоустроени територии в три административни територии в града - "Централен", "Южен" и "Западен"" - каза управител на ВиК Пловдив Спартак Николов, който уточни, че всяко мероприятие ще бъде съгласувано с община Пловдив и се очаква след около 6 месеца да се приключат дейностите. 

"Пожелавам успех в начинанието. Този проект беше подготвен и се финансира от републиканския бюджет. Ще има пълна реконструкция на важни пътни отсечки, които не са ремонтирани повече от 20 г. - премахване на паважа на бул. "Копривщица", кръгово на бул. "Никола Вапцаров", освен подземната инфраструктура. Това ще помогне в бъдещата работа по пробива под централна гара" - каза народният представител Иван Тотев.

"Това е хубав проект, започнат от предишното ръководство на община Пловдив. Сигурен съм, че фирмата ще изпълни сроковете и то качествено. Предварително се извинявам на живущите за неудобството, което ще се наложи да изтърпят. Когато се върви в правилна посока, нещата се виждат" - отбеляза кметът Здравко Димитров.

Линк: Plovdiv.24.bg